Gazonul din gradina Dvs trebuie sa reziste unei "utilizari intensive", dar in acelasi timp trebuie sa arate perfect. Cat de grea poate fi atingerea concomitenta a acestor doua deziderate?

Iata cateva sfaturi in acesta directie:

Prima tundere in primavara:

Folositi numai masini de tuns cu cutitele ascutite. In acest fel firul de iarba va fi taiat curat, si nu smuls sau rupt. In mod normal taiati maximum o treime din lungimea firului de iarba, pentru a mentine un gazon sanatos si aspectuos.

Primavara si vara:

Efectuati operatiunea de scarificare in conditii de climat caldut si uscat. Prin scarificare gazonul este aerat. Aditional, fertilizati gazonul, folosind un fertilizator remanent. Tundeti o data pe saptamana pentru a produce indesirea firelor de iarba. In perioade de crestere intensa tundeti chiar de doua ori pe saptamana. Evitati tunderea prea scurta in perioade foarte calduroase, pentru ca puteti pune in primejdie hranirea plantelor. Inaltimea minima in aceste perioade este de 30 mm, in conditii de udare optima. Folositi optiunea de tocare si raspandire existenta in dotarea de serie a amsinilor de tuns iarba Viking, seriile 5 si 6, iarba tocata fiind un fertilizator natural ideal.

Toamna:

In conditii de precipitatii reduse, tundeti mai  rar iarba. Fertilizarea toamna este optionala, mai ales daca pajistea a fost tunsa cu optiunea de tocare si raspandire a ierbii cosite. Fertilizatorul isi va arata efectele abia in primavara urmatoare. La ultima taiere a anului lasati iarba un pic mai inalta decat de obicei.